dimarts, 17 de juny del 2008

A dinar!

Estem d’acord que la fruita és molt sana i s’ha de menjar molta; però, algú s’ha menjat per berenar (per exemple) una pera, un plàtan, una poma i una taronja? Estrany oi? Doncs en proporció és el que fem menjar als nens amb la famosa papilla de fruites. A més a més de la feina extra que suposa preparar la maldita papilla...

Un nen, que mai ha testat la fruita, la primera vegada que ho fa, prova quatre a la vegada. Crec que no és just. Un nen es mereix l’oportunitat de conèixer quin és el gust i la textura de cadascuna d’aquestes fruites per separat, i quan hem vist que li agraden i que no li han causat cap tipus de reacció al·lèrgica, podem fer les barreges que vulguem.

Un altre tema és introduir els aliments per blocs, rotllo el mes de la fruita, o el mes dels cereals. Personalment mai a la meva vida adulta he menjat d’un sol grup d’aliments durant un mes o dues setmanes; sempre he intentat barrejar els diferents tipus per aconseguir el que denominem UNA DIETA EQUILIBRADA. Perquè fem tantes excepcions amb els nens? L’ordre d’introducció no te cap importància i crec que és més interessant per el nen testar aliments de gustos i textures diferents i de grups d’alimentació diferents. És més divertit i igual de nutritiu (o més) i ho avalen grans experts de la nutrició i de la pediatria.

El cas és que com sempre, hem de mirar el que més ens interessa com a mares i el que creiem que és millor per el nostre fill, i no deixar-nos guiar per la opinió de la majoria.

2 comentaris:

eva ha dit...

Només imaginar el color de la papilla que de la que parles em fa ganes de no menjar mai més fruita! jajaja

Ets una mare molt valenta i amb les idees molt clares. Endavant!!

Una abraçada

Yasmina ha dit...

No havia caigut mai en això de la papilla!! :O

Si que deu ser una mica raro pel nen...

Provar la "macedònia" abans de saber quines son les fruites que la formen...

És una mica com escoltar un cd de música variada sense tenir ni idea de quins grups t'hi trobaràs ni el seu estil...

(quina comparació més estranya...!)

Petons!!